December-mødet startede med et oplæg v/Anette Sass Arnt, der fortalte om STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) for unge med fysiske eller psykiske handicaps. Anette fortalte om de unge, deres udfordringer og hvordan de bliver hjulpet igennem en uddannelse. Et meget spændende og interessant indlæg. Vi sluttede aftenen af med julehygge! Der blev serveret de fineste ”æbleskiver” i form af agurke- og gulerodsstave, samt Grissini og forskellige lækre humus samt et glas vin. En rigtig hyggelig aften hvor vi fik ønsket hinanden en rigtig god jul.

November-mødet blev en rigtig hyggelig markering af Zontas 100 års-jubilæum. Susanne startede med et rigtig godt og spændende indlæg om sin vej frem til selvstændig frisør. Herefter var der medlemsmøde ifølge agendaen og så var der Banko og Bobler! Der var rigeligt med gaver og Bettina var perfekt som tal-opråber. En rigtig konstruktiv og dejlig aften.

Oktober-mødet i Aktivhuset blev indledt af Inge Lise Jensen, der fortalte om tilblivelsen af Blixen Klub Greve – et netværk for kvinder (plus/minus) 60 år i Greve, der tilbyder uformelt samvær, inspiration og aktiviteter. En rigtig succeshistorie hvor der er venteliste for nye medlemmer.

September-mødet var i anledning af Convension 2019 flyttet til fredag, den 13. september, hvor vi mødtes med Zontians fra Norge, Island og Litauen i den festligt pyntede Rådhussal i København. Der var chartring af den nye Zonta club:
“ZC Copenhagen Multicultural”. 

Juni-mødet indledtes af skole psykolog, Lise Blaxekjær, der fortalte om sit spændende arbejde og erfaringer med primært skolebørn i Greve kommune. Et spændende indlæg fra en særdeles engageret og passioneret kvinde, der brænder for at gøre en forskel.

Dette møde var også årets sidste og vi kunne ønske hinanden en god sommer efter et rigtig godt og spændende Zonta-år!

Maj-mødet  foregik i Hedeland ved Roskilde. Her fik vi en guided tur og efterfølgende lidt til ganen. Desværre var der et par afbud fra nogle af medlemmerne og vejret var desværre heller ikke i det lune hjørne!! Men man er vel Zontian, så vejret holdt os ikke tilbage!!

April-mødet/Årsmøde  blev afholdt i karnappen i Aktivhuset. Vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor vi startede med herlige retter, et fantastisk måltid – arrangeret og leveret af Susanne – skønt med gode kontakter!
Vanen tro havde vores søde kage-sponsor, Charlotte, sørget for velsmagende jordbærtærte! Den fælles spisning blev fulgt op af indstiftelsen af vores seneste medlem, Lillian. Derefter gik vi til selve årsmødet, der forløb uproblematisk og lige efter dagsordenen. Endnu en hyggelig og konstruktiv aften.

Marts-mødet  blev igen afholdt i Aktivhuset. Vi havde besøg af vores borgmester, der levende fortalte om en borgmesters mange opgaver og om, hvordan det er at være kvinde i dansk politik, demokratiets vilkår i kommunalpolitik og om at kunne samarbejde på tværs af partier og kommunegrænser. En helt igennem meget spændende aften. Stor tak til Pernille for et meget interessant og informativt indlæg.

 

Februar-mødet  blev vanen tro afholdt i Aktivhuset. Her havde vi besøg af to repræsentanter for Greve Nord projektets ny netværkscafé, der fortalte nogle gribende, tankevækkende og opmuntrende historier om hverdagen for sårbare mødre i Greve kommune. Det var derfor med meget stor glæde, at vi kunne overrække en lille donation på 3000,- kr. til hjælp til udflugter, biograftur eller bare en ispind!

Dorte Korshøj (Greve Nord Projekt) tv, Rikke Bagger, formand for Zonta Greve, Gitte Henningesen, familievejleder, tv

 

Januar-mødet  blev afholdt i FN-byen, hvor Pernille Fenger viste os rundt i en arkitektonisk meget spændende stjerneformet bygning. Rundvisningen blev fulgt op af et meget interessant indlæg af Pernille, der fortalte om UNFPAs (FNs Befolkningsfond) arbejde med at fremme og styrke kvinders muligheder. Et arbejde der stemmer fint overens med Zontas formål. En spændende og inspirerende aften, der bekræftede os i, at vi med vores støtte faktisk kan gøre en forskel.