Derfor er jeg medlem

Første gang, jeg hørte om Zonta, var i 2015, da jeg blev inviteret med til et modeshow afholdt af Zonta Roskilde. Det var en fantastisk spændende aften og et meget flot show. Overskuddet støttede kampen mod børneægteskaber i Niger. Du kan læse mere her: http://roskilde.zonta.dk/set-sket/.

Så beslutningen om at være med til at starte Zonta Greve (ZG) op var ikke svær. ZGs mentor, Dorte Thorsen fra Zonta Roskilde, kontaktede mig i december 2015, og herefter fulgte 4 – 5 spændende infomøder om Zonta.
Læs mere

”Zonta International er en organisation, der overalt i verden arbejder for kvinders rettigheder og ligestilling. Med mere end 30.000 medlemmer i mere end 1.200 klubber i 67 lande, giver medlemmerne over hele verden deres tid, kompetencer og støtte til lokale og internationale serviceprojekter og scholarship programmer med det formål at styrke kvinder og være fortaler for kvinders rettigheder.” (Citat fra Zontas hjemmeside.)

Udover den internationale del, er der også et solidt samarbejde mellem de 22 klubber i Danmark. Det er med til at give et spændende og lærerigt netværk. Man støtter og hjælper hinanden på tværs af klubberne.

Til vores stiftende generalforsamling 25. maj 2016 blev jeg valgt til formand for klubben. Jeg har tidligere været formand for en landsdækkende forening, så jeg vidste lidt om, hvilken opgave der ventede. I Zonta er man formand i 2 år, herefter overtager næstformanden, der har været næstformand i 2 år. Det, synes jeg, er en super idé – der er mange fordele. Til næste årsmøde i april 2018, overtager næstformand Rikke Juul Bagger formandsposten, og jeg kan se tilbage på 2 meget spændende år, hvor vi fik søsat ZG.

I ZG er vi en skøn blanding af kvinder i mange forskellige aldre og erhverv. Et stort plus når vi beslutter projekter og aktiviteter i klubben. Det er med til at give et stærkt sammenhold og et godt netværk. Men vi tager imod nye medlemmer med åbne arme og glæder os til at udvide klubbens medlemsantal.

Jeg har deltaget i 2 landsmøder, SU, og ledermøder. Altid spændende, informativt og professionelt. I september 2017 havde jeg den store fornøjelse at deltage i Distriktskonferencen på Island.

Ved sidste landsmøde blev jeg valgt ind i Zonta Danmarks Projektudvalg. Et spændende arbejde, som jeg også glæder mig til at deltage i.

Alt dette og mere til gør, at jeg kan sige: Derfor er jeg medlem af Zonta.

Privat har jeg boet i Greve siden 1964. Jeg har været politiassistent i 28 år, er nu psykoterapeut MPF på 5. år og marketingassistent. Mine to skønne børn har givet mig to dejlige børnebørn og titlerne farmor og mormor.

Varme Zontahilsner

Janni Glæsner

Jeg hedder Bettina Holm Larsen og er født og opvokset på vores allesammens klippeø (Bornholm). I 1984 flyttede jeg til hovedstaden.

I dag bor jeg på 30. år i Karlslunde og mine to piger er for længst flyttet hjemmefra.
Til daglig arbejder jeg som vurderingsspecialist i Totalkredit/Nykredit. Har altid været ansat i den finansielle sektor. End del år som underviser og coach.
Læs mere

Jeg har altid være tændt af en ild om at gøre en forskel/ bidrage positivt, uanset om det er i hjemmet, jobbet og vennekredsen. Er meget interesseret i mennesker.
Da muligheden bød sig for at være med til at starte Zonta Greve op, kunne jeg ikke sige nej. At få lov til at gøre en forskel lokalt i Greve Kommune samt støtte Zonta International i deres globale projekter. Være en del af et world wide netværk med kvinder der er tændt af den samme ild. Jeg har altid synes det, at få lov at starte/bygge noget op, er spændende.

Derfor er jeg medlem!

Bettina Holm Larsen

Da jeg blev kontaktet med spørgsmålet, om jeg havde lyst til at være med til, at starte en ny Zonta klub i Greve, havde jeg aldrig før hørt om Zonta. Jeg gik til informationsmødet og blev imponeret over det engagement medlemmerne bidrog med og de opgaver som de deltog i. Jeg synes det var meget spændende og meget relevante projekter og jeg blev “tændt” på tanken om, at jeg kunne blive en del af det og at jeg ville kunne bidrage med noget godt for andre kvinder.

I takt med, at jeg de senere år har fået mere fritid, havde jeg overvejet om tiden var inde til, at gøre nogle andre ting, end det jeg plejede at gøre. Noget frivilligt arbejde af en slags. Her kom Zonta klubben som en rigtig god mulighed for at prøve det.
Læs mere

Hemmeligheden ved det frivillige arbejde er de gode renter. For samtidig med, at jeg bidrager til at gøre noget godt for andre, får jeg selv så meget igen. Den glæde der er ved at gøre tingene, og alle de dejlige kontakter og spændende kvinder jeg møder og kommer til, at arbejde sammen med. Jeg har været til en par medlemsmøder i den nyetablerede klub og uanset, at jeg efter en arbejdsdag har været udkørt og mest af alt kunne have lyst til at blive hjemme, så er jeg hver gang kommet hjem efter Zonta mødet, med et stort smil om munden og stor glæde over, at have snakket, grinet og været alvorlig sammen med så dejlige mennesker.

Derfor er jeg medlem

Gitte R. Christensen