Derfor er jeg medlem

Første gang, jeg hørte om Zonta, var i 2015, da jeg blev inviteret med til et modeshow afholdt af Zonta Roskilde. Det var en fantastisk spændende aften og et meget flot show. Overskuddet støttede kampen mod børneægteskaber i Niger. Du kan læse mere her: http://roskilde.zonta.dk/set-sket/.

Så beslutningen om at være med til at starte Zonta Greve (ZG) op var ikke svær. ZGs mentor, Dorte Thorsen fra Zonta Roskilde, kontaktede mig i december 2015, og herefter fulgte 4 – 5 spændende infomøder om Zonta.
Læs mere

”Zonta International er en organisation, der overalt i verden arbejder for kvinders rettigheder og ligestilling. Med mere end 30.000 medlemmer i mere end 1.200 klubber i 67 lande, giver medlemmerne over hele verden deres tid, kompetencer og støtte til lokale og internationale serviceprojekter og scholarship programmer med det formål at styrke kvinder og være fortaler for kvinders rettigheder.” (Citat fra Zontas hjemmeside.)

Udover den internationale del, er der også et solidt samarbejde mellem de 22 klubber i Danmark. Det er med til at give et spændende og lærerigt netværk. Man støtter og hjælper hinanden på tværs af klubberne.

Til vores stiftende generalforsamling 25. maj 2016 blev jeg valgt til formand for klubben. Jeg har tidligere været formand for en landsdækkende forening, så jeg vidste lidt om, hvilken opgave der ventede. I Zonta er man formand i 2 år, herefter overtager næstformanden, der har været næstformand i 2 år. Det, synes jeg, er en super idé – der er mange fordele. Til næste årsmøde i april 2018, overtager næstformand Rikke Juul Bagger formandsposten, og jeg kan se tilbage på 2 meget spændende år, hvor vi fik søsat ZG.

I ZG er vi en skøn blanding af kvinder i mange forskellige aldre og erhverv. Et stort plus når vi beslutter projekter og aktiviteter i klubben. Det er med til at give et stærkt sammenhold og et godt netværk. Men vi tager imod nye medlemmer med åbne arme og glæder os til at udvide klubbens medlemsantal.

Jeg har deltaget i 2 landsmøder, SU, og ledermøder. Altid spændende, informativt og professionelt. I september 2017 havde jeg den store fornøjelse at deltage i Distriktskonferencen på Island.

Ved sidste landsmøde blev jeg valgt ind i Zonta Danmarks Projektudvalg. Et spændende arbejde, som jeg også glæder mig til at deltage i.

Alt dette og mere til gør, at jeg kan sige: Derfor er jeg medlem af Zonta.

Privat har jeg boet i Greve siden 1964. Jeg har været politiassistent i 28 år, er nu psykoterapeut MPF på 5. år og marketingassistent. Mine to skønne børn har givet mig to dejlige børnebørn og titlerne farmor og mormor.

Varme Zontahilsner

Janni Glæsner

Jeg hedder Bettina Holm Larsen og er født og opvokset på vores allesammens klippeø (Bornholm). I 1984 flyttede jeg til hovedstaden.

I dag bor jeg på 30. år i Karlslunde og mine to piger er for længst flyttet hjemmefra.
Til daglig arbejder jeg som vurderingsspecialist i Totalkredit/Nykredit. Har altid været ansat i den finansielle sektor. End del år som underviser og coach.
Læs mere

Jeg har altid være tændt af en ild om at gøre en forskel/ bidrage positivt, uanset om det er i hjemmet, jobbet og vennekredsen. Er meget interesseret i mennesker.
Da muligheden bød sig for at være med til at starte Zonta Greve op, kunne jeg ikke sige nej. At få lov til at gøre en forskel lokalt i Greve Kommune samt støtte Zonta International i deres globale projekter. Være en del af et world wide netværk med kvinder der er tændt af den samme ild. Jeg har altid synes det, at få lov at starte/bygge noget op, er spændende.

Derfor er jeg medlem!

Bettina Holm Larsen

Da en af mine veninder spurgte mig, om jeg havde hørt om en forening, der hedder Zonta, måtte jeg svare klart nej! desværre! Hun informerede mig lidt om denne velgørenheds forening, der primært arbejde for at fremme kvinders vilkår, både nationalt og internationalt. Det lød SÅ spændende og jeg tilmeldte mig straks et informationsmøde. Heldigvis!

Her mødte jeg andre aktive kvinder, der også var indstillet på at tage fat og også tage chancen for at løfte en opgave sammen med andre ildsjæle, en opgave hvis formål er at hjælpe kvinder til en bedre fremtid – det kan man da ikke sige nej til?

Læs mere

Siden er det gået slag i slag – opstarten har været hård men også utroligt givende. Jeg sidder nu i bestyrelsen som sekretær, og nyder de årlige (ca. 4) bestyrelsesmøder, hvor vi får indblik i de mange muligheder Zonta giver mig som medlem og de muligheder jeg har, for at påvirke Zonta. Altså en win/win situation!

Allerede efter det første år har vi med stolthed kunne donere penge til et lokalt projekt og vi er allerede i gang med flere. Samtidig får man også rigtig mange spændende oplevelser og kontakter qua de øvrige klubber. Her har vi været på besøg til deres medlemsmøder og også deltaget i lederseminarer, webseminarer og ikke mindst de helt fantastiske Landsmøder. Det er utroligt, hvad der bliver stablet på benene og man får oplevelser udover det sædvanlige. Og er der gode muligheder for personlig udvikling. Man må heller ikke glemme det unikke netværk, som man samtidig bliver en del af. Forhåbentlig har du nu fået lyst til at høre mere – det gør du ved at kontakte Susanne Herbst på susanne.herbst@mail.dk – håber vi ses!